vrijdag 2 januari 2015

Kerst in Rome
In december vertrok ik samen met mijn vriend voor vier dagen naar Rome. We hoorden van verschillende mensen dat dit echt te weinig was, maar wij hadden onze dagplanning al klaarstaan en die was vol. Erg vol.

Op een woensdag gingen we weg. We kwamen om 17:00u aan in Rome, gebracht met de shuttle bus. Vanaf het station was het maar een klein stukje lopen naar ons hotel. Gelukkig hadden we de kaart uitgeprint, want het was niet makkelijk te vinden. Na meer dan een uur rondgelopen te hebben, hadden we alle hotels gevonden, behalve die van ons. Het leek zo makkelijk en zo dichtbij. Toen ik het had opgegeven, stonden er twee mensen voor een (oud) paleis. We liepen er naar toe om te vragen of zij misschien wisten waar het was. Daar was het: nummer 225 het hotel, het paleis. We moesten door een hele oude poort en kwamen zo op het binnenplein terecht. Prachtig was het, maar ik was er nog niet van overtuigd dat dit het was. Er waren zes verschillende gebouwen. Na (nogmaals) een klein kwartiertje gezocht te hebben op de binnenplaats vonden we eindelijk de receptie. Deze man vertelde dat het paleis net gerenoveerd was en omgebouwd tot hotel. De hotelkamer was dan ook erg nieuw. Voor de prijs die wij hadden betaald, was het geweldig!

De volgende dag gingen we naar Vaticaan Stad. De plek die wij beide het allerliefst wilden bezichtigen. Die lange rijen waar iedereen het over had, waren er niet. We konden overal zo doorlopen. Nadat we het plein hadden bekeken, gingen we de Sint Pieterskerk in en op. Het uitzicht was prachtig. Hier hebben we een halve dag doorgebracht, geweldig groot en ontzettend mooi! Villa Borghese was ons tweede punt. Hier hebben we helaas niet zo lang van kunnen genieten. Het begon ineens enorm te onweren, waardoor we heel gauw ergens moesten schuilen. Een Italiaanse man was zo vriendelijk om ons binnen te laten. Hier hebben we minstens een uur gezeten. Eenmaal buiten was er een prachtig uitzicht. De zon ging onder en er waren twee regenbogen. Vanaf daar zijn we doorgelopen naar de Spaanse Trappen en daarna lekker gegeten in de stad. Daarna wilde ik nog erg graag de Trevi Fontein zien. Die was helaas in de steigers.

Vrijdag was het Colosseum-Dag. Ook hier zijn we niet lang geweest door de vreselijke regen. Na het Colosseum zijn we doorgelopen naar de Oude Stad. Dit was een erg leuke en mooie wandeling door het oudste deel van Rome. Deze dag waren we helemaal op. De dag ervoor hebben we zoveel gewandeld dat we nu een paar keer ergens wat zijn gaan zitten drinken. We besloten om verschillende Piazza's (pleinen) te bezoeken en niet te vergeten het Pantheon. We hadden gelezen in ons reisboekje dat de wijk Trastevere het leukst was om te bezoeken, want hier waren alle Italianen. Zij kwamen hier elke avond met z'n allen naartoe om lekker te eten en te drinken. Hier heb ik ont-zet-tend lekker gegeten. Lasagne, tiramisu, spaghetti, lekkere wijn. Mijn buikje was rond, waarna we nog een aantal cafe's afgingen.

Zaterdag was het alweer tijd om in te pakken. Het was een onwijs fijn weekend <3


2 opmerkingen:

  1. Waaauw wat een prachtige foto's zeg! Echt ontzettend mooi! Het klinkt ook allemaal zo gezellig en mooi, die ondergang!
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, heel mooie foto's! Ik ben nog nooit in Rome geweest, misschien aankomende kerst..? ;)

    BeantwoordenVerwijderen

);